World According to Monsanto (2008)

 

Maailma Monsanton muokkaamana

 

#googlegestapo poistaa videoita vaikeuttaakseen asioiden tutkimista.

 

Tässä muutama kopio:

https://www.youtube.com/watch?v=6nNFmzAOtJI

https://www.youtube.com/watch?v=-Y6lkhXHlTE

https://www.youtube.com/watch?v=2gxQbd3WRCU

 

Käsikirjoituksen lyhennelmä:

-Kertoja: ”Monsanto. Yli 20 vuoden ajan olen matkustanut ympäri maailman ja joka puolella olen kuullut tästä yhdysvaltalaisesta monikansallisesta yhtiöstä. Mutta kaikki kuulemani ei ole ollut positiivista. Halusin tietää lisää ja tutkin netissä kuukausikaupalla saadakseni palapelin palaset yhteen. Websivullaan Monsanto esittelee itsensä maatalousalan yrityksenä, joka tähtää auttamaan maanviljelijöitä tuottamaan terveellisempää ruokaa samalla pienentäen luonnon kuormitusta. Heidän johtava tuotteensa on kasvimyrkky nimeltä Round-Up. Se on ollut maailman myydyin kasvimyrkky viimeiset 30 vuotta. Monsanto on myös maailman johtava bioteknologian alan yritys. 90 % geenimanipuloiduista kasveista eli GM-kasveista kuuluu heille. Suurin osa niistä on modifioitu geneettisesti kestämään kasvimyrkky Round-Upilla tehdyt ruiskutukset ilman. että ne kuolevat, esimerkkinä Round-Up-Ready soijapavut. Monsanton GMO:t eli geenimanipuloidut organismit, sekä kasvit että eläimet, ovat vallanneet maailman, mutta yksikään agroteollisuuden tuote historiassa ei ole synnyttänyt ihmisissä niin paljon vastustusta ja niin voimakkaita tunteita. Miksi? Mitä GMO:t vaarantavat? Mistä niissä on kyse? Voiko yhtiön historia valottaa sitä mikä se oikeasti on tai väittää olevansa tänään? Monsanto perustettiin Saint Loiusissa vuonna 1901, mutta se ei aina ole ollut maatalousalan yritys. Se oli yksi 1900-luvun suurimmista kemikaalialan yrityksistä.”

-Tv-mainos: ”Kemia ajaa sinun asiaasi, ja todennäköisesti Monsanto myös. Monsanto, siellä luova kemia tekee ihmeitä sinullekin. ”

-Kertoja jatkaa: ”Ne ihmeet joita ylistetään tässä mainoksessa, tekivät Monsantosta yhden koko teollisen ajan kiistellyimmistä yhtiöistä. Agent Orange, aspartaami, bovine growth hormone (karjan kasvuhormooni) ja PCB:t. Nämä kemiallisesti luodut öljyt (PCB:t), joita käytetään sähköisissä laitteissa maailmalaajuisesti jäähdyttämiseen ja voiteluun, olivat Monsanton ylpeys yli 50 vuoden ajan. Yhdysvalloissa niitä kutsuttiin nimellä Aroclor, Ranskassa nimellä Pyralene ja Saksassa nimellä Clophen, kunnes ne kiellettiin 1980-luvulla. Laitan hakukoneeseen ”Monsanto PCB” ja löydän Washington Postin artikkelin vuodelta 2002 otsikolla ”Monsanto salasi vuosikymmeniä luonnon saastuttamistaan”. Se tapahtui Anistonissa, Alabamassa.

-Luonnon saastuttamisen vastaisen säätiön puheenjohtaja David Baker sanoo: ”Terry oli isoveljeni. Hän kuoli vuonna 1971 aivokasvaimeen ja keuhkosyöpään. Hän oli 16-vuotias. Viimeisten kolmen vuoden aikana on monta ystävääni kuollut sairastuttuaan syöpään, diabetekseen tai muihin, jotka on linkitetty PCB-kemikaaleihin. Olemme nyt Monsanto-Roadilla, tämä on mustien aluetta. Kaikki nämä talot saastuivat, tuo tontti puhdistettiin noin kuusi kuukautta sitten. Ihmiset asuivat täällä, mutta heidän oli pakko muuttaa pois. Monsanto hautasi PCB:itä tuonne. He saivat luvan haudata PCB:itä Anistoniin. Tässä virtaa Snow Creek, joka virtaa tehtaalta ja sisälsi PCB:itä. Se myrkytti ihmisiä, mutta Monsanto ei kertonut siitä meille. He kertoivat kyllä paikallisille viranomaisille, mutta hekään eivät kertoneet meille.”

-Kertoja jatkaa: ”Ken Cookin johtama luonnonsuojeluyhdistys on laittanut Monsanton sisäiset muistiot kaikkien nähtäville nettiin. Suurin osa niistä oli luokiteltu luottamuksellisiksi. Tässä dokumentissa lukee ’Vain sinun tietoosi, tuhoa dokumentti’. Monsanto sai viranomaisilta luvan haudata PCB:t maahan Anistonin tehtaansa lähellä Alabamassa. He myös laskivat PCB:tä puroihin kertomatta kenellekään muulle, paitsi joillekin virkamiehille. Miksi viranomaiset eivät tehneet mitään ihmisten suojelemiseksi? Tiedemiehet laittoivat kaloja Snow Creek-puroon ja kalat kuolivat kolmessa ja puolessa minuutissa.”

-Asianajaja sanoo: ”Tämä Monsanton sisäinen kirje kertoo heidän ajattelutavastaan: ’Emme saa hävitä dollariakaan kun teemme bisnestä’. Vasta kun Anistonin asukkaat haastoivat Monsanton oikeuteen se joutui paljastamaan salaiset dokumenttinsa.”

-Kertoja jatkaa: ”Vuonna 2001 yli 20.000 Anistonin asukasta haastoi Monsanton oikeuteen. Monsanto sopi oikeusjutun oikeuden ulkopuolella ja maksoi 700 miljoonaa dollaria korvauksia, mutta yhtäkään Monsanton johtajaa ei koskaan tuomittu.”

-Asianajaja jatkaa: ” Yhdysvaltojen lain mukaan on hyvin harvinaista, että tämänlaisissa tapauksissa tuomittaisiin yhtiön johtajia rikoksesta, mutta siviilioikeudessa heidät saatetaan tuomita korvauksiin. Mutta totuushan on se, että yritykset maksavat useimmissa tapauksissa korvauksia vuosia tai vuosikymmeniä tapahtuman jälkeen ja vain murto-osan yrityksen tuottamasta voitosta, ja se on syynä siihen, että yritysten kannattaa pitää tällaisia asioita salassa. Se saakin ihmiset kysymään: ’Mitähän he nyt salaavat?’”

-PCB:itä tutkinut tohtori David Carpenter Albanyn yliopistosta sanoo: ”Meillä kaikilla on PCB:itä kehossamme, jääkarhuilla ja pingviineillä on myös. Aikaisemmin oli vain muutama paikka, joissa PCB:itä vapautettiin luontoon, mutta aikojen kuluessa ne ovat kulkeutuneet ilman ja veden välityksellä kaikkialle maailmaan. Totuus on että moni sairaus on PCB:iden aiheuttama. Yksi näistä sairauksista on syöpä. Naiset jotka tulevat raskaaksi, saavat lapsen, jonka älykkyysosamäärä on laskenut.”

-Kertoja jatkaa: ”Mitenkäs on Round-Upin kohdalla? Mitä se tarkkaan katsottuna on? Se on vuodesta 1974 myyty tuotemerkki, jonka Monsanto antoi glyfosaatille, niin sanotulle ’ei-valikoivalle’ kasvimyrkylle. Round-Up tappaa kaikki kasvit (paitsi heidän kehittämänsä GMO:t) ja on saavuttanut suosionsa Monsanton väitteiden ansiosta. Monsanto väitti mm. mainoksissaan ja tuotteensa etiketeissä, että se on biohajoavaa, mutta jopa Monsanton omien testien mukaan vain 2 % siitä hajoaa 28 päivässä. Monsanto onkin tuomittu kaksi kertaa valheellisesta mainonnasta, New Yorkissa vuonna 1996 ja Ranskassa viime vuonna (2007). Mutta ei siinä kaikki. Monen tieteellisen tutkimuksen mukaan Round-Up on erittäin myrkyllistä.”

-Tohtori Robert Belle Ranskan kansallisesta tieteellisestä tutkimuskeskuksesta sanoo: ”Tutkimustemme mukaan Round-Up vaikuttaa yhteen tärkeään prosessiin solun jakautumisessa. On tärkeää ymmärtää kuinka soluista tulee syöpää aiheuttavia. Alussa kaikki solut ovat hyvälaatuisia. Jossain vaiheessa niissä tapahtuu muutoksia, joissa niistä tulee ei-stabiileja geneettisestä näkökulmasta katsottuna. Round-Up provosoi ensimmäisiä syöpään johtavia vaiheita. Olemme varovaisia lausunnoissamme, emmekä sano että se aiheuttaisi syöpää, koska syöpä ei välttämättä kehity kuin vasta 30-40 vuoden kuluttua. Alusta asti oli selvää, kuinka tärkeä löydöksemme oli tuotteen käyttäjille, varsinkin kuin testeissä käyttämämme määrät olivat huomattavasti pienempiä kuin normaalisti käytetyt määrät. Ajattelimme heti, että ihmisten täytyy saada tietää löydöksistämme. Me kerroimme ensimmäisenä löydöksistämme biotieteen johdolle, mutta suureksi järkytykseksemme he käskivät meitä olemaan kertomatta löydöksistämme julkisesti, koska geenimanipuloitujen organismien eli GMO:iden kehitys oli käynnissä ja tekemämme löytö olisi saattanut vahingoittaa tulevaa bisnestä. Round-Upin myrkyllisyys salattiin GMO:iden kehittelyn suojelemiseksi.”

-Yhdysvaltojen maatalousministerinä vuosina 1995-2000 ollut Dan Glickman sanoo: ”Minulle selvisi Bioteknologian säätelyn mukanaoloni alkuvuosina, että sekä maatalousalalla että hallituksessammekin oltiin yleisesti sitä mieltä, että jos et kannattanut bioteknologisten tuotteiden ja GMO-tuotteiden nopean käsittelyn käytäntöä, sinua pidettiin tieteen ja edistyksen vastustajana. Uskon että teollisen maatalouden piirissä oli paljon ihmisiä, jotka eivät halunneet meidän tekevän niin paljon analyyseja kuin olisi pitänyt, koska he olivat tehneet valtavia investointeja tuotteisiinsa. Kun minä aloitin virassani, varsinkin siitä syystä että minä olin vastuussa maatalouden säännöksistä, minua painostettiin kovaa etten niin sanotusti hankaloittaisi asioita liikaa. Kun minä avasin suuni, teollisuudenalan ihmiset ja jopa hallituksen jäsenet kovistelivat minua. Kerran pidin aiheesta puheen, jossa sanoin, että meidän pitäisi miettiä tarkemmin GMO-tuotteisiin liittyvien säännösten asettamiseen liittyvää prosessia. Seuraus siitä oli se, että presidentti Clintonin hallituksen jäseniä, erityisesti kaupan alalta, tuli luokseni hyvin vihaisina kysyen minulta: "Kuinka sinä maatalouden puolella voit kyseenalaistaa meidän säätelyprosessiamme? "

-Kertoja jatkaa: ”Yhdysvalloissa maatalousministeri ei siis voi mitään monikansallisille yhtiöille. Kuinka GMO-tuotteita valvotaan Yhdysvalloissa? Yhdysvaltojen lääkevalvontavirasto FDA, joka on siitä vastuussa, sanoo: ’Kasveja, joita kehitellään uusien GMO-teknologioiden avulla säädellään samoin kuin perinteisiä kasveja.’ He eivät siis halunneet luoda GM-kasveille omaa luokkaansa."

FDA:n bioteknologiasta vastaava tohtori James Maryanski sanoo: "FDA päätti, että olemassa olevia lakeja ja säädöksiä voitiin soveltaa myös GM-kasveihin, ja itse asiassa koko bioteknologian alaan. Se oli poliittinen päätös, eikä perustunut tieteeseen."

Kirjailija Jeffrey Smith sanoo: "Syy siihen, että GM-sadot ovat olemassa, on FDA:n sisällä tapahtunut petos siitä käsityksestä, että GMO:t ovat samanlaisia kuin perinteiset kasvit. He käyttävät tästä sanontoja, kuten 'ei merkittäviä eroja' tai 'huomattavan samankaltaisia’. Normaalisti kun joku hyväksytään turvalliseksi, siitä tehdään monta vertaisarvioitua tutkimusta ja vaaditaan yksimielisyys tutkijoiden kesken. GMO:iden suhteen ei ollut kumpaakaan."

-Kuluttajien yhdistyksen vanhempi tiedemies, tohtori Michael Hansen sanoo: ”Me yritimme saada viranomaisia käsittelemään GMO:ita kuten lisäaineita. Kun haluat saada markkinoille uuden väriaineen käytettäväksi ruoassa, tai lisäaineen tai jonkun kemikaalin, sinun täytyy käydä läpi prosessi, jossa tuote todetaan turvalliseksi. Mutta kun geneettisesti muutat ruokaa, ja se saattaa aiheuttaa ennenkuulumattomia muutoksia siinä kasvissa, ei sinulta vaaditakaan mitään.” 

-Jeremy Rifkin, Talouden trendien säätiön puheenjohtaja sanoo: "Jos sinä täällä Washingtonissa menet lasilliselle lobbaajien suosimassa paikassa, huomaat että he kaikki nauravat tälle asialle, he pitävät koko ilmausta 'huomattavan samankaltaisesta' vitsinä. Tämän ilmauksen keksi Monsanto saadakseen tuotteensa markkinoille vähimmällä mahdollisella hallituksen vastustuksella".

-Presidentti George Bush senior sanoo: "[Jos ette saa lupaanne testata GMO-tuotettanne luonnossa] soita minulle. Meidän bisneksemme on säätelyn poistaminen!"

Dan Quaile, Yhdysvaltojen varapresidentti sanoo vuoden 1992 puheessaan: "Yhdysvallat on jo maailman johtava maa bioteknologian alalla, ja haluamme sen pysyvän sellaisena. Vuonna 1991 ala oli 4 miljardin dollarin bisnes ja odotamme sen saavuttavan 50 miljardin rajan vuoteen 2000 mennessä, kunhan vain vastustamme turhien säädösten määrän kasvua".

-Kertoja jatkaa: ”Toinen kiistelty aihe on karjan kasvuhormooni BGH (Bovine Growth Hormone). Monsanto aloitti BGH:n myynnin maitotiloille vuonna 1994 tuotenimellä Posilac väittäen, että se lisäisi maidontuotantoa 20 %:lla. Eläinlääkäri Richard Burroughs oli FDA:lla mukana BGH:n hyväksymiseen liittyvässä prosessissa. Hän on sanonut haastattelussa, että FDA:n viranomaiset ovat piilottaneet ja manipuloineet tietoa.”

-Eläinlääkäri Richard Burroughs sanoo: "Heidän dokumenteistaan puuttui paljon tärkeää tietoa. Pyysin Monsantolta tuota tietoa, ja se viivästytti heidän prosessiaan 2-3 vuotta. Sen seurauksena pomoni veti minut pikkuhiljaa pois tuosta projektista ja antoi enemmän ja enemmän vastuuta projektista häntä henkilökohtaisesti lähempänä oleville virkamiehille. Pian sen jälkeen minut saatettiin yrityksen ovelle ja sanottiin, että olin saanut potkut. Oikeuden päätöksellä sain kuitenkin työni takaisin."

-Tohtori Samuel Epstein, Syövän estäminen-yhdistyksen johtaja, sanoo: ”Eräänä aamuna kun tulin toimistooni, oli pöydälläni Washingtonista tullut iso laatikollinen dokumentteja. Tuossa laatikossa, josta puuttui lähettäjän nimi, oli kaikki Monsanton kansiot, jotka oli annettu FDA:lle koskien eläinlääkärien testejä viimeisten kuuden vuoden aikana.”

-Pete Hardin, Milkweed-lehden toimittaja sanoo: "Moni dokumenteista oli alkuperäisiä ja niissä varoitettiin niiden olevan luottamuksellisia. Tuon tiedon julkaiseminen teki FDA:n ja Monsanton erittäin vihaisiksi, koska dokumenttien avulla pystyimme todistamaan, että verrattaessa ruiskutuksia saaneita ja saamattomia eläimiä, voitiin todeta että eläimissä, joille hormoniruiskeita oli annettu, tapahtui fysiologisia muutoksia. Niiden munasarjat esimerkiksi olivat kasvaneet 30-50 %. Jotkut varastetuista dokumenteista todistivat sen, että BGH:lla ruiskutetuilla eläimillä oli lisääntymisongelmia."

-Lisa Watson, Monsanton terveysvastaava, sanoo: "Jokainen terveysalan virkamies, joka on katsonut dokumentteja koskien tuotettamme [BGH:ta], on huomannut, että se on täysin turvallinen kuluttajille."

-Kertoja jatkaa: "Heidän sivullaan lukee" 'Koska maidon kemiallista koostumusta ei muuteta Posilacin käytön seurauksena, eivät sen valmistusmenetelmät eikä maku muutu’."

-Tohtori Samuel Epstein, lääkäri ja Syövän estäminen-yhdistyksen johtaja, sanoo: "Tuo väittämä on suoraan sanottuna valetta, tuote on aivan erilainen Posilacin käytön seurauksena todella monella tapaa. Ensinnäkin, johtuen Posilacin aiheuttamasta utareiden tulehtumisesta, on maidossa enemmän erilaisia eritteitä sekä monia erilaisia antibiootteja, joilla tautia on hoidettu ja estetty. Lisäksi maidossa on suuria määriä IGF1-nimistä hormoonia. On olemassa suuri määrä tutkimuksia, noin 60, joissa IGF1 on linkitetty sekä rintasyövän, paksusuolensyövän, että eturauhassyövän kasvaneisiin määriin."

-Kertoja jatkaa: "Hormooni kiellettiin EU:ssa ja Kanadassa. Monsanto oli myös syytteessä Kanadan terveysviranomaisten, Health Canadan, lahjomisyrityksestä. Lokakuussa 1998 kolme tiedemiestä Health Canadasta todistivat oikeudessa pysäyttääkseen geenimodifioidun hormonin hyväksymisprosessin.”

-Tohtori Shiv Chopra sanoo oikeuskäsittelyssä: "Kysyin itseltäni, minkä totuuden tulen kertomaan. Sen minkä tiedän vai sen minkä ministeriö käskee minua kertomaan?"

-Eläinlääkäri Margaret Haydon Health Canadasta sanoo oikeudessa: "Olin mukana kokouksessa, jossa Monsanton edustajat tarjosivat meille 1-2 miljoonan dollarin lahjuksia."

-Tohtori Shiv Chopra jatkaa haastattelussa: ”Monsanto ei kieltänyt tarjonneensa meille 1-2 miljoonaa dollaria. He sanoivat myöhemmin, että nuo rahat oli tarkoitettu tutkimuksiin. Joka tapauksessa tämä tapahtui Kanadassa, eikä tuotetta hyväksytty siellä. EU-parlamentti taasen kielsi tuotteen pysyvästi Euroopassa johtuen Kanadassa paljastuneista asioista. Sen seurauksena me kolme, jotka olimme olleet oikeudessa todistamassa saimme potkut. Me tietysti haastoimme työnantajamme oikeuteen aiheettomista irtisanomisista, ja sitä asiaa käsitellään vieläkin oikeudessa.”

-Kertoja jatkaa: ”Yhdysvaltojen kongressi avasi tutkinnan rBGH:n vastustajien pyynnöstä. He vastustivat kieltoa, jonka mukaan maitotölkkejä ei saanut merkitä rBGH-vapaiksi. Tutkintaa ei koskaan saatettu päätökseen. rBGH:n tapaus oli ensimmäinen kerta kun bioteknologiaa sovellettiin ruoantuotantoon suuressa mittakaavassa.”

-Tohtori Michael Hansen, Kuluttajien yhdistyksen vanhempi tiedemies sanoo: "Syy miksi FDA hyväksyi rBGH:n on se, että heillä oli niin monta entistä Monsanton työntekijää asiaan vaikuttavissa viroissa.”

-Jeremy Rifkin, Talouden trendien säätiön puheenjohtaja sanoo: "Se on niin kuin pyöröovi [jossa johtoasemassa olevat henkilöt vaihtavat työpaikkoja FDA:n ja Monsanton välillä]".

-Neljä asiantuntijaa sanovat samaa: "Pyöröovi-ilmiö."

-Dan Glickman, Yhdysvaltojen maatalousministeri 1995-2000 sanoo: "Pyöröovi-ilmiötä ei ole vain maataloudessa, sitä esiintyy monella, monella alalla."

-Kertoja jatkaa: ”Donald Rumsfeld, joka oli Yhdysvaltojen puolustusministerinä, kun Yhdysvallat aloitti Irakin sodan, oli Monsanton tytäryhtiön pääjohtaja. Entinen Yhdysvaltojen ulkomaankauppavastaava Mickey Kantor päätyi Monsanton johtokuntaan. Korkeimman oikeuden tuomari Clarence Thomas oli ennen Monsanton palveluksessa. Googletamme: ’Monsanto revolving doors’: Muun muassa FDA:sta, EPA:sta (Yhdysvaltojen ympäristöministeriöstä) ja Valkoisesta Talosta on mennyt henkilöitä töihin Monsantoon. Michael Taylor on siirtynyt FDA:n ja Monsanton välillä useasti toimien mm. Monsanton apulaispääjohtajana.”

-Asianajaja Steven Druker haastoi FDA:n oikeuteen saadakseen sen julkaisemaan sisäisiä kansioitaan koskien GMO:ta. Hän sanoo: "44.000 ennen salattua dokumenttia paljastavat, että FDA on valehdellut toimistaan [GMO:n suhteen] ainakin vuodesta 1992 lähtien ja valehtelee edelleen. FDA:n mukaan ylivoimainen enemmistö tiedeyhteisössä on sitä mieltä, että GMO-ruokatuotteet ovat yhtä turvallisia kuin perinteisesti tuotetut ruoat. He myös väittävät, että on ollut olemassa tarpeeksi tietoa tukemaan tuota mielipidettä. Molemmat väitteet ovat törkeitä valheita. Moni tiedemies, joka on ollut GMO-asiantuntijana FDA:ssa, on varoittanut FDA:ta GMO:n vaaroista. Ensimmäinen GM-ruokatuote (foodsupplement), joka tuli markkinoille vuonna 1989, tappoi 37 ihmistä ja vammautti yli tuhat.”

-Kertoja jatkaa: ”FDA:n bioteknologiasta vastaava tohtori James Maryanski myös tunnustaa, että itse geenimanipulaatio saattaa aiheuttaa odottamattomia oireita GM-ruokaa syöneissä ihmisissä. Maailmankuulu tiedemies Arpad Pusztai menetti työpaikkansa varoitettuaan GMO:n vaaroista. Hän johti Skotlannin maatalousministeriön teettämää tutkimusta, jossa yli kahden miljoonan euron budjetilla yli 30 tutkijaa tutki GMO-perunoita, koska GMO:t olivat silloin tulossa markkinoille Isossa-Britanniassa.”

-Tohtori Arpad Pusztai sanoo: "GMO-perunat aiheuttivat nopeasti kasvavan vaikutuksen mahalaukussa (proliferative response in the gut), joka puolestaan saattaa edesauttaa kemikaalien aiheuttaman kasvaimen syntyä, mutta en kuitenkaan sano, että se itsessään aiheuttaisi syöpää. Koe-eläinten keho tunnisti GMO-perunan 'tunkeilijaksi'. Ongelmana eivät olleet vieraat geenit, vaan GMO-teknologia itsessään. Ja on merkittävää, että Yhdysvaltojen FDA väittää GMO-teknologiaa turvalliseksi."

-Kertoja jatkaa: ”Hän sanoi BBC:n haastattelussa vuonna 1998, kun ensimmäiset GMO-soijalastit olivat saapumassa Englantiin: ’On epäreilua käyttää kansaa laboratoriorottina’. Samana päivänä kun haastattelu televisioitiin, hän ja hänen koko tutkimustiiminsä saivat potkut.”

-Aberdeen yliopiston tutkija, Tohtori Stanley Ewen oli vastuussa GMO-perunoiden vaikutuksen arvioimisesta rottien sisäelimille. Hän ei enää usko tieteelliseen riippumattomuuteen. Hän sanoo: "Olin todella vihainen ja todella huolissani. Se oli kuin koko maailmani olisi kadonnut jalkojeni alta. Minut pakotettiin eläkkeelle, ja minun nimeni tahrittiin. Myöhemmin kuulin että Downing Streetiltä pääministeri Tony Blairin toimistosta oli soitettu kaksi puhelua johtajallemme, koska Yhdysvalloista oli painostettu heitä lopettamaan tutkimus, joka vahingoitti heidän bioteknologia-alaansa."

-Kertoja jatkaa: ”Edellä mainittu tutkimus aiheutti suuren GMO:n vastustuskampanjan Englannissa. Sitä johti Greenpeace. 90 % yhdysvalloissa tuotetusta soijasta on Round-Up-Ready tyyppistä, eli kestää kasvimyrkyn kuolematta. 70 % ruoasta Yhdysvalloissa sisältää bioteknologisia aineita. Toisin kuin Euroopassa, Yhdysvalloissa ihmiset eivät voi tehdä tietoisia valintoja, koska Yhdysvalloissa GMO-merkinnät on kielletty. Jos Googletat ’Monsanto falsified scientific studies’ saat yli 170.000 osumaa [Suom.huom 21.7.2015 osumia tulee n. 43 000. Ks. uutinen ’Google manipuloi hakutuloksia’]. Mukana on Yhdysvaltojen ympäristöministeriön EPA:n raportti tutkimuksesta, jossa dioksiinin todettiin aiheuttavan syöpää. Tarina alkoi Monsanton Nitron tehtaalla, jossa valmistettiin vahvaa kasvimyrkkyä 245-T:tä. Vuonna 1949 tapahtunut räjähdys tehtaalla aiheutti työntekijöille vakavia iho-oireita. Ne oli aiheuttanut 245-T:n sivutuote, dioksiini. 245-T oli Agent Orange-kasvimyrkyn tärkein aine. Yhdysvaltojen armeija käytti Agent Orangea Vietnamin sodassa lentoruiskutettuna tappamaan viidakon kasveja vihollisten löytämiseksi. Sitä lentoruiskutettiin sodan aikana 40 miljoonaa litraa ja se myrkytti 3 miljoonaa ihmistä, mukaan lukien tuhansia Yhdysvaltojen omia sotilaita. Vielä 40 vuotta sodan jälkeenkin tuo myrkky aiheuttaa syöpää ja vakavia kehityshäiriöitä lapsissa. Vuonna 1978, kun Vietnamin veteraanit haastoivat viranomaiset oikeuteen kasvimyrkyn käytön vuoksi, Monsanto rahoitti monta tutkimusta koskien heidän valmistamaansa dioksiinia. Se myös palkkasi tiedemiehiä vertaamaan työntekijöitä, jotka olivat altistuneet dioksiinille 30 vuotta sitten tapahtuneessa Nitro-tehtaan räjähdyksessä heihin, jotka eivät olleet altistuneet myrkylle. Kaksi asiantuntijaa on perehtynyt aiheeseen: William Sanjour, EPA:n vaarallisten aineiden käsittelyosaston johtaja vuosina 1970-2001 sekä asianajaja Gerson Smoger, joka edustaa Vietnamin sodan veteraaneja.”

- EPA:n vaarallisten aineiden käsittelyosaston johtajana vuosina 1970-2001 ollut William Sanjour sanoo: "Monsanton tutkimukset osoittivat, ettei dioksiini aiheuttanut syöpää ihmisissä. Sain sisäisen muistion jossa sanottiin, että jos Monsanton tutkimukset olisi tehty oikein, niiden tulokset olisivat olleet päinvastaiset.”

-Asisnajaja Gerson Smoger sanoo: "He keräsivät ensin tarvittavat tiedot ja sitten manipuloivat niitä niin, että saivat tutkimukselleen haluamansa lopputuloksen. Tutkimusta ei koskaan pitäisi tehdä niin. He esimerkiksi laittoivat viisi ihmistä molempiin listoihin eli sekä listaan, jonka työntekijät eivät olleet altistuneet dioksiinille, että listaan jonka työntekijät olivat altistuneet sille. Näin he saivat molemmat listat näyttämään samanlaisia todennäköisyyksiä sairastua syöpään. Tuhansilta ja taas tuhansilta Vietnamin sodan veteraaneilta evättiin siten oikeus korvauksiin, ja Monsanton manipuloitujen tutkimusten perusteella aloitettuja käytäntöjä noudatettiin Yhdysvalloissa 7-9 vuoden ajan."

-William Sanjour jatkaa: "Heitä kehotettiin tarkastamaan tutkimukset, mutta kukaan ei tarkastanut heidän tutkimuksiaan. Ei kukaan. Piste. Kate Jenkinsin, esiinastuneen tutkijan piti se tehdä, mutta tuota naisparkaa uhkailtiin ja vainottiin ja hänen työtehtävänsä vaihdettiin.”

-Kertoja kysyy: "Jos Monsanto sanoisi tänään, että heidän GMO:nsa ovat turvallisia, uskoisitko heitä?"

-William Sanjour vastaa: "En uskoisi sanaakaan siitä, mitä he sanovat. Uskoisin jotain riippumatonta tutkijaa, joka tutkisi heidän väitteensä, mutta se tietysti riippuisi siitä, kuinka riippumaton ja luotettava tuo tutkija olisi."

-Kertoja jatkaa: ”Todistaakseen Round-Up-Ready soijapapujen turvallisuuden, Monsanto teki tutkimuksen, joka julkaistiin arvostetussa tieteellisessä julkaisussa vuonna 1996. Tutkimuksen oli tarkoitus arvioida em. soijapapujen vaikutus eläinten terveydelle, erityisesti rotille. Tämän tutkimuksen läpikävivät tarkasti sekä tanskalainen että norjalainen tutkija. Tuo tanskalainen tutkija ei ole enää elossa, mutta pääsin keskustelemaan tutkimukseen perehtyneen norjalaisen, Ian Prymen kanssa. Hän työskentelee Norjassa Bergenin yliopistossa.”

-Tohtori Ian pryme sanoo: "Minun on pakko sanoa, että tutkimuksen arvo on todella vähäinen, ja se on erittäin surullista, koska tuo tutkimus oli perustana kaikkien GMO-kasvien ja eläinten niin sanotulle samanarvoisuudelle perinteisten kasvien ja eläinten kanssa (substancial equivalence). Tutkimuksessa mm. käytetään sanontaa 'tutkimus vakuuttaa jossain määrin' puhuttaessa niistä seurauksista, mitä eläimille oli, kun niitä ruokittiin GMO-ruoalla. Se ei minun mielestäni siinä kohtaa riitä alkuunkaan. Haluaisin tutkimuksen vakuuttavan 100%:sti. Sivulla 723 sanotaan: 'Paitsi että eläinten maksat olivat tummanruskeita, olivat ne normaalin oloisia'. Ei noin voi tässä kohtaa sanoa, koska maksoista ei oltu otettu näytteitä eikä niitä oltu analysoitu ns. viipaleleikattuina mikroskoopin alla. Tutkimus on monelta osin hyvin puutteellinen, koska dataa, joka olisi pitänyt julkistaa, ei ole saatavilla. Yksi kollegani yritti saada käsiinsä alkuperäistä materiaalia, mutta ei onnistunut siinä pitkän ja turhauttavan ajan jälkeenkään. Jos heillä ei olisi mitään salattavaa, tietojen saamisen ei pitäisi olla ongelma."

-Kertoja jatkaa: ”Yksi asia on varma: kiitos tuon puutteellisen tutkimuksen, Monsanton GMO:ita on kaikkialla maailmassa, erityisesti Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Australiassa ja Aasiassa. Kymmenen vuoden jälkeen (2008) GMO-kasvit peittävät yli 100 miljoonaa hehtaaria. Noista GMO-kasveista70 % on Round-Upin kestäviä. GMO-kasveista 30 % on modifioitu tuottamaan BT-nimistä hyönteismyrkkyä. Vuodesta 2001 Monsanto on julkaissut vuosittaista raporttia nimeltä The Pledge Report, jossa se yrittää oikeuttaa tapaansa toimia. GMO-vastaisten toimien sydämessä ovat patentit, joita Monsanto kutsuu nimellä ’Intellectual Property’, ja joiden tarkoitus on suojella heidän investointejaan. Yhdysvalloissa jokaisen maanviljelijän, joka ostaa GMO-siemeniä, on pakko allekirjoittaa ns. teknologia-suostumus, jossa hän suostuu kunnioittamaan patenttia modifioidulle geenille. Siinä maanviljelijää kielletään mm. säästämästä siementä seuraavaa satoa varten. Se miten Monsanto valvoo tuota kieltoa on monelle epäselvää. Washinton, D.C:ssä Yhdysvalloissa toimivan Ruokaturvallisuuskeskuksen (The Center for Food Safety) vuonna 2005 tekemän tutkimuksen mukaan Monsanto on haastanut oikeuteen ainakin 100 maanviljelijää, koska he eivät Monsanton mukaan olleet kunnioittaneet siementen patentteja. Heistä moni on ajautunut konkurssiin oikeuskäsittelyjen astronomisten kustannusten vuoksi. Yksi oikeuteen haastetuista maanviljelijöistä on indianalainen Troy Roush.”

-Hän sanoo: "Minun tarinani alkoi vuonna 1999, kun eräs herrasmies ilmestyi äitini maatilalle. Hän sanoi olevansa Monsanton palkkaama yksityisetsivä ja tutkivansa sitä, olivatko maanviljelijät säästäneet siemeniään. Hän kysyi meiltä olimmeko me tehneet sitä. Vastasimme hänelle että emme olleet ja näytimme hänelle kasvimyrkkyjemme ja siementemme ostosten kuitteja. Hän ei ollut kiinnostunut selvittämään niiden paikkansa pitävyyttä, ja sen seurauksena Monsanto haastoi meidät, minut, isäni ja kaksi veljeäni oikeuteen. Heillä oli todisteina dokumentteja, joissa oli analysoitu näytteitä, jotka oli otettu pelloiltamme. Nuo näytteet saadakseen Monsanton olisi ollut pakko mennä laittomasti pelloillemme varastamaan nuo näytteet. Muistan että sinä vuonna meillä oli viljelty 492 eekkeriä (n.200ha) Round-Upin kestävää soijapapua. Nuo pavut tuotettiin sopimuksella yhtiölle nimeltä Seed. Kun olimme kaksi ja puoli vuotta taistelleet Monsantoa vastaan oikeudessa, meidän oli pakko sopia kiista Monsanton kanssa oikeuden ulkopuolella pitääksemme maatilamme. Jos emme olisi sopineet, olisimme menettäneet maat joita sukumme oli viljellyt monen sukupolven ajan [sekä niillä olevat rakennukset]."

-Kertoja jatkaa: ”Roush ja David Runion kasvattavat perinteistä soijapapua. He ovat tyypillisiä uhreja ns. ’Geenipoliiseille’ joita Monsanto on palkannut. Maanviljelijät pelkäävät heidän käyttämiään totalitaarisia keinoja maailmassa, jota dominoivat GMO:t.”

David Runion sanoo: "Heinäkuussa 2003 Monsanton palkkaamat henkilöt tulivat maatilalleni ja kyselivät viljelemistäni kasveista. Tässä on valokuvia heidän dokumenteistaan. Kyse on maanviljelijöiden välisestä luottamuksesta, sitä ei enää ole. Monsanto patentteineen on luonut teollisuuden, jonka tehtävänä on tuhota ihmisten elämä. Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä tuhotaksesi maanviljelijä, on soittaa 1-800-roundup. Geenipoliisi hoitaa loput. He haluavat omistaa kaiken ruoan, ja prosessi etenee koko ajan."

-Kertoja jatkaa: ”1995-2005 Monsanto osti yli 50 siemenyritystä ympäri maailman (kuvassa näytetään listaa). Nuo yritykset tuottavat maissia, puuvillaa, vehnää ja soijaa sekä tomaattia, perunaa ja muita. Joka puolella maailmaa ihmisiä huolestuttaa Monsanton monopoli, joka pitkällä tähtäimellä uhkaa eliminoida kaikki ei-GMO-lajikkeet. Monsanto ei ole samaa mieltä, ja puhuu vain bioteknologian hyödyistä erityisesti Intian kaltaisissa kehitysmaissa. Intia on maailman kolmanneksi suurin puuvillantuottaja. Vuonna 1999 Monsanto osti Mahicon, Intian johtavan siementen tuottajayhtiön. Kaksi vuotta myöhemmin Intian hallitus hyväksyi BT-puuvillan myynnin BT-Cotton-nimen alla. Se on geneettisesti modifioitu puuvillalajike, joka tuottaa BT-hyönteismyrkkyä tappamaan ’pallomatoa’, joka on puuvillan parasiitti. Vuodesta 2001 lähtien agronomit Abdul Gayum ja Kiran Sakhan ovat verranneet toisiinsa BT-Cottonia ja perinteistä puuvillaa tutkien peltoja ja niiltä kerättyjä näytteitä sekä julkaisten raportteja tutkimuksistaan kuuden kuukauden välein. Mukana ovat analyysit sekä tuottavuudesta että tuotantokustannuksista. Vuonna 2006 GMO pelloilla oli GMO-puuvillaa tuhoava tauti.”

-Agronomi Kiran Sakhan sanoo: "Monsanton väitteet tuottavuudesta eivät pidä ollenkaan paikkaansa. Ainoa syy perinteisen puuvillan viljelyn vähenemiseen on se, ettei siementä enää juuri saa. Melkein kaikki siemenkauppiaat myyvät vain GMO-siementä."

-Kertoja jatkaa: ”Tänään Monsanto kontrolloi lähes koko puuvillasiemenmarkkinoita Intiassa, pakottaen viljelijät ostamaan GMO-siemeniä neljä kertaa perinteistä siementä kalliimmalla hinnalla. Pienviljelijät joutuvat lainaamaan rahaa koronkiskureilta pystyäkseen maksamaan siemenet, ja jos sato on huono, menee viljelijä konkurssiin. Kyse on kierteestä, joka tuo surua intialaisiin kyliin.”

-Videolla näytetään hautajaissaattuetta Intiassa ja haastatellaan saattueeseen osallistujia. Yksi heistä, puhuen muiden puolesta, sanoo: "Hän oli 25-vuotias ja tappoi itsensä juomalla litran kasvimyrkkyä, eikä hän ollut ensimmäinen. Hänen BT-cotton-satonsa oli huono eikä hän voinut maksaa velkojaan.”

-Kertoja jatkaa: ”Tällainen tragedia sattuu kolme kertaa päivässä kyseisellä alueella. Puuvillanviljelijöiden itsemurhat eivät ole uusi ilmiö Intiassa, mutta GM-sadot ovat saaneet itsemurhaluvut nousemaan pilviin. Kuitenkin tässä Daavidin taistelussa Goljattia vastaan vain harva uskaltaa tulla julkisuuteen ja paljastaa skandaalin syyt.”

-Maanviljelijöiden edustaja Kishor Tiwari esittelee karttaa, johon on merkitty viljelyalueet ja niillä tapahtuneet itsemurhat: ”Näillä riisinviljelyalueilla itsemurhia on tuskin tapahtunut, kun taasen näillä alueilla, joissa kasvatetaan BT-puuvillaa, on 600 maanviljelijää tehnyt itsemurhan viime vuoden aikana [kesäkuusta 2005 kesäkuuhun 2006]. Tänä vuonna kuuden kuukauden aikana on 682 maanviljelijää tappanut itsensä. Mikä tragedia.”

-Agronomi Tarek Kate sanoo: ”Se on traagista. Kaikki tämä teknologia, sekä GM- että bioteknologia, tekevät maanviljelijöistä täysin riippuvaisia markkinoista. He eivät pelkästään joudu maksamaan enemmän siemenistään, vaan myös lannoitteista. Valmistajat markkinoivat valheellisesti tuotteitaan ja myös valehtelevat mainostaessaan niitä pienviljelijöille sopiviksi.”

-Kertoja jatkaa: ”Tänä joulukuun päivänä vuonna 2006 kuohui suurimmalla paikallisella puuvillatorilla. Kolme päivää myöhemmin mellakat alkoivat ja kymmeniä pienviljelijöitä pidätettiin, mukaan lukien Kishor Tiwari.”

-Agronomi Tarek Kate kyselee torin maanviljelijöiltä heidän veloistaan ja saamistaan maksuista kasvattamastaan BT-puuvillasta: ”Paljonko sinä olet velkaa? Entä sinä? Ketkä lopettavat BT-puuvillan viljelyn ensi vuonna?” (Suuri joukko viljelijöitä nostaa kätensä ylös.)

-Kertoja jatkaa: ” ’Itsemurhasiemeniä’ on fyysikko Vandana Shivan uuden kirjan nimi. Hän voitti alternatiivisen Nobelin palkinnon ja johtaa Navdana-nimistä organisaatiota, joka auttaa maanviljelijöitä vaihtamaan takaisin perinteisiin siemeniin. Alussa hän taisteli ensimmäistä ’vihreää’ vallankumousta vastaan. Silloin, 1960-luvulla, oli kyse teollisen maatalouden saapumisesta Intiaan. Tänään hän taistelee ’toista vihreää vallankumousta’ vastaan. Siinä on kyse patenttien suojaamista GMO:ista.”

-Vandana Shiva sanoo: ”Erona on se, että ensimmäinen ’vihreä’ vallankumous oli julkisen sektorin vetämä. Hallitus kontrolloi kaikkea siinä, mukaan lukien tutkimukset. Toisen ’vihreän vallankumouksen’ tapauksessa kontrolloijana on Monsanto. Toinen ero ensimmäiseen vallankumoukseen on se, että ensimmäisen vallankumouksen päämäärä myydä enemmän kemikaaleja, oli piilotettu. Heidän tärkein päämääränsä oli ruoantuotannon kasvattaminen ja ruoansaannin varmistaminen. Toisessa ’vihreässä vallankumouksessa’ ei kyse ole ruoansaannin varmistamisesta, vaan Monsanton tulojen maksimoinnista. Geenimanipuloinnissa on kyse patenteista, ja Monsanto testaa uusia lajikkeita ja patentoi niitä hurjaa vauhtia. He tutkivat tälläkin hetkellä ainakin 20 eri lajiketta, joissa on BT-geeni. Sitten kun he saavat siemenensä patentoitua, he saavat tuloja patentinhaltijoina ja me tulemme riippumaan heistä jokaisen siemenen kohdalla. He haluavat kontrolloida ruokaa, koska tietävät että se tuo enemmän valtaa kuin pommit ja aseet. Se on paras tapa kontrolloida maailman väestöä.”

-Kertoja jatkaa: ”Monsanto vastaa Vandana Shivan argumentteihin puhumalla integriteetistä, dialogista, läpinäkyvyydestä ja jakamisesta.”

-Videolla näytetään salia, jossa ihmiset katsovat Monsanton videota, jossa Robert Shapiro kertoo yhtiönsä vastuullisesta tavasta toimia.

-Kertoja jatkaa: ”Robert Shapiron videossa mainitsema ongelma geenien siirtymisestä perinteisiin kasveihin huolestuttaa monia tutkijoita. Monsanto kutsuu tuota transgeenistä siirtymistä ’osaksi luonnon järjestystä’. Berkeleyn yliopiston professorin Ignacio Chapelan johtaman tutkimuksen mukaan GMO:t ovat jo saastuttaneet meksikolaisen maissin. Mutta kun tieteellinen julkaisu Nature julkaisi tutkimuksen tulokset, sai se aikaan todella voimakkaan taistelun.”

-Tohtori Ignacio Chapela Berkeleyn yliopistosta sanoo: ”Olen työskennellyt alkuperäisasukkaiden yhteisöjen kanssa yli 15 vuotta Meksikossa. He ovat kehittäneet kykyään analysoida ympäristöään ja itseään. Yksi oppilaistani matkusti sinne kouluttamaan ihmisiä tunnistamaan transgeenisiä kasveja. Veimme mukanamme positiivisena kontrollina purkillisen GM-maissia Yhdysvalloista tarkoituksenamme löytää negatiivinen kontrolli. Paras negatiivinen kontrolli oli mielestämme löydettävissä jostain paikalliselta alueelta, koska pidimme sitä yhtenä maailman puhtaimmista ja parhaiten säilyneistä lähteistä. Yllätykseksemme tutkiessamme noita puhtaimmiksi pitämiämme näytteitä totesimmekin niiden olleen saastuneen GM-maissin DNA:lla. Meille oli todella suuri yllätys, että nuo lajikkeet, joita paikalliset asukkaat olivat säilyttäneet ja kasvattaneet tuhansia vuosia, olivat jo saastuneet Yhdysvalloista kotoisin olevasta GM-maissista.”

-Kertoja jatkaa: ”Maissi on kotoisin Meksikosta. Yli 150 lajiketta löytyy Xuahacan eteläisestä osasta ja tällainen biodiversiteetti on aarre, varsinainen maailman maissilajikkeiden geenipankki. Miljoonat meksikolaiset maanviljelijät ovat vaalineet sitä tuhansia vuosia.”

-Meksikolainen maanviljelijä sanoo: ”Tämä maissi on vain meidän omalle perheellemme ja käytämme sitä esimerkiksi tortillojen valmistukseen. Sen siemenet säästämme sitten seuraavan vuoden satoon. Emme koskaan osta siemeniä, mutta teemme niillä myös kauppaa, näin olemme tehneet kautta aikojen.”

-Kertoja jatkaa: ”Suojellakseen maissinsa biodiversiteetin, Meksiko on kieltänyt GM-kasvit. Mutta Yhdysvaltojen ja Kanadan kanssa allekirjoittamansa NAFTA-vapaakauppasopimuksen myötä Meksiko ei pysty estämään Yhdysvalloista tulevia massiivisia määriä GM-maissia tulemasta. 40 % kaikesta maahantuodusta maissista on GM-maissia. Tuo ’teollinen’ maissi, joksi sitä kutsutaan, saa valtavia tukia Yhdysvaltojen valtiolta, ja saapuessaan Meksikolaiselle torille se maksaakin vain puolet siitä mitä paikallinen maissi.

-Meksikolainen maanviljelijä jatkaa: ”Teemme tortillamme vain paikallisesta maissilajikkeesta. Se antaa paremman sadon ja on terveellisempää. Kasvatamme myös tällaista sinistä maissia. Taistelemmekin nyt niiden säilymisen puolesta uutta geenimanipuloitua maissia vastaan. Tuo uusi maissi vaatii kasvaakseen torjunta-aineita ja lannoitteita, kun taasen perinteinen maissimme kasvaa hyvin ilman niitä.”

-Kertoja jatkaa: ”Ignacio Chapelan kirjoitus sai aikaan voimakkaan reaktion Meksikossa. Sen seurauksena Meksikon ekologian instituutti on vahvistanut paikallisten maissilajikkeiden saastumisen GM-maissilla. Round-Up-Ready ja BT-geenit on löydetty maissista viideltä alueelta maasta. Mitä tapahtuisi jos GM-maissi risteytyisi paikallisten lajikkeiden kanssa? Tohtori Elena Alvarez teki tutkimuksen käyttäen paikallista jauhoa. Hän laittoi saman geenin moneen eri näytteeseen ja seurasi sitten niiden kasvua.

Tohtori Elena Alvarez Meksikon ekologian instituutista sanoo: ”Otimme kaksi geneettisestä näkökulmasta katsottuna identtistä kasvia, joiden ainoa ero on geeni joka on sijoitettu satunnaisesti eri paikkoihin kasvissa. Huomasimme että niiden kukinnot olivat aivan erinäköisiä. Niiden lehdissä oli karvoja ja ne olivat muutenkin outoja. Jotkut olivat suoraan sanottuna hirviömäisiä. Kun GM-maissin siemenet on vapautettu luontoon Meksikossa, on hyvin todennäköistä, että transgeenit sijoittautuvat meksikolaisten lajikkeiden genomeihin. Sitä on mahdoton estää, koska maissi pölyttyy luonnossa tuulen avulla, ja niinpä pelkäämmekin, että alkuperäislajikkeiden geenit ovat vaarassa.”

-Aldo Gonzalez, Alkuperäisasukkaiden yhdistyksen puheenjohtaja meksikolaisen kylän kokouksessa sanoo: ”Huomenta. Tervetuloa keskustelemaan uusista taudeista, jotka uhkaavat maissiamme transgeenisestä näkökulmasta. Onko teistä joku nähnyt tällaisia kasveja pelloillamme? Tässä kasvissa esimerkiksi on outoja haaroja eri suuntiin. Tässä monta tähkää kasvaa samasta kohdasta. Lähetimme kasveista näytteitä laboratorioon, joka valitettavasti vahvisti transgeenien läsnäolon. Yleensä tällaisia kasveja näkyy teiden varsilla tai ihmisten puutarhoissa, sillä niiden leviäminen on helppoa, jos joku vaikka maissia syödessään sattuu tipauttamaan siemenen maahan.”

-Kokouksessa joku kysyy: ”Tarkoitatko että omat lajikkeemme ovat nyt vaarassa ja että jos saastuminen jatkuu, joudumme aina ostamaan siemenemme, koska omat siemenemme eivät idä? Mitä meidän pitäisi tehdä?”

-Aldo Gonzalez vastaa: ”Ensinnäkin, jos näette oudon kasvin se täytyy poistaa, ettei se pölytä muita kasveja. Meidän täytyy tarkkailla omia kasvejamme tarkkaan.”

-Aldo Gonzalez sanoo: ”On mahdollista, että kasvit on saastutettu tahallaan. Jos maissin alkuperäinen alue saastuu, muut alueet saattavat seurata. Kuka siitä hyötyy? Vain Monsanto.”

-Kertoja jatkaa: ” Kuinka Monsanto reagoi Ignacio Chapelan tutkimuksen tulokseen meksikolaisen maissin saastumisesta? Netistä löytyy kirjoitus aiheesta: ’Monsanto hyökkää likaisin asein tohtori Chapelan kimppuun.’ Englantilainen Jonathan Matthews johtaa GM-Watch yhdistystä. Hänen mukaansa tohtori Chapela on AgBioWorldin lanseeraaman ’sotkukampanjan’ uhri. AgBioWorld on GM-myönteinen sivusto ja Jonathan Matthewsin kirjoituksen julkaisemista edeltävänä iltana AgBioWorld lähetti tuhansille tutkijoille maailmassa erään Mary Murphyn kirjoittaman kirjeen. Siinä sanotaan: ’Aktivistit varmasti juoksevat villinä jakaen uutista, että yhdysvaltalainen GM-maissi on saastuttanut meksikolaisen maissin geeneillään.’ Seuraavana päivänä lähti eräältä Andura Smetacekiltä toinen sähköposti otsikolla ’Ensin aktivisti, sitten tiedemies.’

- Jonathan Matthews sanoo: ”Tämä on aivan selvä ’maineensotkukampanja’ (smear campaign). Tämä kaikki tapahtui parin ensimmäisen päivän aikana. Murphy ja Smetacek aloittivat sen ja muita seurasi. ’Meidän täytyy kampanjoida tämän asian puolesta, hukuttaa Nature-lehti maileihin tuhoten tutkimuksen luotettavuus. Olemme selvittäneet keitä nämä Murphy ja Smetacek ovat. Smetacekin tapauksessa mailien otsikkoja tutkiessamme huomasimme, että siinä lukee ’vastaanotettu’ ja sen perässä on IP-osoite. Jos tutkimme tuon IP-osoitteen omistajaa web-sivustojen rekisteröintisivuston avulla, se antaa meille omistajaksi Monsanton, jonka kotipaikkana on Saint Louis. Mary Murphy taasen jätti jälkeensä tietoja, jotka auttoivat meitä saamaan selville kuka hän oli. Hänen nimensä perässä näkyy IP-osoite ’bw6.bivwood.com’. Me saimme selville, että se oli erään mainostoimiston, The Bivings Groupin alkuperäinen nimi. Ja pian saimme selville, että heidän asiakaslistallaan on Monsanto. Eli he tekivät mainontaa Monsantolle. He käyttävät vale-tiedemiehiä, eli kyse on erittäin likaisista tempuista, heillä ei ole hitustakaan etiikkaa. Puhumme yhtiöstä, joka haluaa tuotteensa maailman joka kolkkaan ja on valmis tuhoamaan kaikkien niiden maineen, jotka asettuvat heidän tielleen.”

-Kertoja jatkaa: ”Englantilaiset mediat julkaisivat Jonathan Matthewsin syytökset (The Guardian, May 29 2002: Monsanto’s world wide web of deceit, corporate ghosts), mutta Monsanto ei niistä piitannut, se jatkaa nousuaan ja puolustaa näkemystään GM-maailmasta. Heidän web-sivuillaan sanotaan: ’On selvästi näytetty, että bioteknologian, perinteisten ja orgaanisten järjestelmien yhdessäelo ei ole vain mahdollista, vaan se tapahtuu harmoniassa luonnon kanssa ympäri maailman.’ Transgeeninen maailma on jo todellisuutta Etelä-Amerikassa, jossa 100 miljoonaa eekkeriä Round-Upin kestävää soijapapua istutettiin vuonna 2007. Heidän valloituksensa alkoi 10 vuotta sitten Argentiinassa, joka on ainoa maa [Etelä-Amerikassa], joka on virallisesti hyväksynyt transgeeniset istutukset. Sen jälkeen transgeeniset kasvit ovat mysteerisesti levinneet naapurimaihin, kuten tässä nähtyihin Brasiliaan ja Paraguayhin. Vuonna 2005 Paraguay vihdoin laillisti nämä salakuljetetut istutukset pelastaakseen heidän soijapapunsa viennin Eurooppaan, jossa GMO:iden ilmoittaminen tuotteiden etiketeissä on pakollista. Todellisuudessa maatalousministeriössä hyväksyminen oli tehty jo aiemmin.”

-Paraguayn varamaatalousministeri Roberto Franco sanoo: ”Meidän oli pakko laillistaa GMO-siemenet, koska ne olivat jo saapuneet maahamme, sanotaanko kyseenalaisella tavalla. Me täällä emme puhu harmaista markkinoista, vaan ’tyhjästä säkistä’, koska ne ovat siemensäkkejä, joissa ei ole virallisia merkintöjä. Pidämme mahdollisena, että Monsanto oli markkinoinut ja markkinoi edelleenkin siemeniään markkinoillamme, mutta kuten sanoin, hallituksen oli pakko reagoida tilanteeseen, joka oli jo todellisuutta. ”

-Kertoja jatkaa: ”Mikä tahansa olikin siementen alkuperä, salakuljetus on hyödyttänyt Monsantoa taloudellisesti. Heti kun GM-siemenet laillistettiin, he alkoivat kerätä rojalteja jokaisesta tuotetusta siementonnista aivan kuten Brasiliassa. Metsien hakkaaminen ja pienviljelijöiden mailtaan karkottaminen on vain kiihtynyt sen jälkeen. Jorge Galiano johtaa pienviljelijöiden yhdistystä joka taistelee ’vihreän autiomaan’ etenemistä vastaan.”

- Jorge Galiano sanoo: ”Tässä näemme tyypillisen GM-soijapapujen pellon. Itse asiassa se on yksilajikkeinen viljelmä, joka tuhoaa kaiken kasvaessaan. Aikaisemmin tässä kasvoi monia eri lajikkeita, jotka takasivat perheen elannon ja ravinnon. GM-pellot ja perinteiset pellot eivät tule toimeen keskenään. Kyse on ’hiljaisesta sodasta’, joka eliminoi pienviljelijöitä sekä heidän perheitään. Kaiken lisäksi se tuhoaa maaseudun biodiversiteetin. Se tuo kuolemaa, köyhyyttä ja sairautta, sekä tuhoaa ne luonnon resurssit, jotka auttavat meitä elämään.”

-Kertoja jatkaa: ”Tänään Round-Upia ruiskutetaan joka puolella Paraguayta joko lentokoneista tai mekaanisesti ilman suojauksia työskentelevien maataloustyöntekijöiden toimesta. Kasvimyrkkyä ruiskutetaan ihmisten oville asti, tai niiden viljelmien lähellä, jotka pitävät pienviljelijöiden perheet hengissä. Joka vuosi viljelmiä tuhotaan ja tuhansia ihmisiä saastutetaan, kuten on tapahtunut tällekin perheelle, jota Monsanton GMO:t piirittävät. Perheen vanhemmat ovat huolissaan pojastaan Pedrosta, koska hänen täytyy kulkea soijapeltojen läpi joka päivä matkallaan myymään äitinsä kotonatekemiä tortilloja.”

-Videolla näytetään nuoren pojan jalkaa, jonka ihossa on suuri allergiselta reaktiolta näyttävä läiskä. Hänen äitinsä sanoo: ”Se alkoi pari viikkoa sitten jalasta ja nyt se on levinnyt muualle. Hänelle eikä hänen veljelleen ei enää maita kunnolla ruoka.”

-Perheen isä sanoo: ”Ongelma on vedessä. Viime viikolla menetimme 60 ankkaa. Ne kävelivät ulkona ja vain kaatuivat maahan kuolleena. He ruiskuttavat myrkkyjä ylempänä jokea, ja kun sataa, joki täyttyy vedestä ja tuo myrkyt tänne. Ja koska ankat pitävät vedestä…”

-Kertoja jatkaa: ”Paraguayssa 70 % viljellystä maasta kuuluu 2 %:lle kansasta. GMO:iden myötä keskittyminen vain kasvaa. 75 % soijan viljelijöistä on ulkomaalaisia, jotka haalivat itselleen lisää tätä ’vihreää kultaa’. Hullunlehmäntaudin seurauksena kiellettiin eläinten ruokkiminen lihapohjaisella rehulla, ja sen ja viimeaikaisen biopolttoainebuumin myötä soijapapujen hinta on noussut ja Round-Up-Ready-viljelmät lisääntyneet. Paraguayssa viimeisimmän kyselyn mukaan joka vuosi yli 100.000 ihmistä muuttaa pois maalta kaupunkien slummeihin, ja arviolta 70 % heistä pakenee pois Monsanton soijapapujen alta. Noista soijapavuista iso osa päätyy eurooppalaisten kanojen, lehmien ja sikojen ruoaksi.”

-Pienviljelijöiden kokouksessa puheenjohtaja sanoo: ”Tänään puhumme Monsanton markkinoimien GM-kasvien tuotantomallista. Monsanto on todella monikansallinen yhtiö, se toimii joka puolella maailmaa. Sen tavoitteena on kontrolloida koko maailman ruoantuotantoa, tavalla jossa maanviljelijöitä ei tarvita. Siitä seuraa se, että Monsanto vie meiltä mahdollisuuden kasvattaa ruokamme, kasvattaa ruokamme riippumatta kenestäkään muusta. Siksi sanonkin, että meidän täytyy taistella itsenäisyytemme ja maamme puolesta, puolustaa yhteisöjämme, perheitämme ja maatamme.”

-Kertoja jatkaa: ”Haluan muistuttaa teitä, että näiden perheiden taistelu koskee kaikkia meitä. Vuonna 2007 Monsanton palkkalistoilla oli 18.000 työntekijää yli 50 maassa. Vuonna 2007 sen osakkeiden hinnat jatkoivat kasvuaan ja sen tuotto ylittänyt miljardin dollarin rajan. Sen osakkeiden omistajien joukossa on paitsi eläkerahastoja ja pankkeja, mutta myös satojatuhansia piensijoittajia.”

-Monsantossa Christopher Horner vastaa puheluun: ”Olemme pahoillamme. Olemme keskustelleet tästä yhtiön sisällä, emmekä ole muuttaneet mielipidettämme [haastatteluun suostumisesta]. Pelkäämme, että haastattelu antaisi meistä negatiivisen kuvan.”

 

Rahaeliitin tavoitteista kerrotaan dokumentoidusti dokumenttielokuvassa Thrive (2011). 80 miljoonaa katsojaa 27 kielellä. Elokuva alkaa hitaasti, mutta tulet huomaamaan, kuinka aiheet liittyvät toisiinsa:

 

Pizzagate: Kansainvälisen pedofiilirinkiskandaalin päivityksiä

 

Tätä sivustoa ei päivitetä aktiivisesti. Sisarsivustoltamme PIZZAGATE.FI. löydät lisää aiheesta sekä tuoreimmat aiheeseen liittyvät uutiset.

 

Ennen kuin tutkit tätä aihetta "teollisuuden" tarjoamaa materiaalia käyttäen lue tämä sivu:

Facebook, Google, Wikipedia ja Youtube

7.2.2018:

Vatikaanin ja paavin suosio jyrkässä laskussa (kiitos myös pedofialiaa tutkivien)

Kaikki eivät pidä paavin vierailusta Chilessä

Chilessä paavi otettiin vastaan protestein, uhkauksin - kirkkoja poltettiin

Kirkko, jossa paavi vieraili poltettiin maan tasalle vierailun jälkeen

AP Exclusive: 2015 letter belies pope’s claim of ignorance

Vatikaani on aktiivisesti mukana pedofiliassa - se on myös maailman suurin pankki (Kts. Robertin video varjohallituksesta)

Vatikaanista lisää tässä

4.2.2018:

Anonymous-ryhmä: Tässä maailman kuuluisimman pedofiilin "musta kirja" (Mukana myös Clintonit)

Kirja tässä.

3.2.2018:

Australian pedofiiliskandaaleja peittelevät tuomarit

Robert Steele: Pedofilia Vatikaanissa ja Illuminatin verenjuonti

Robert Steele: Pizzagate päivitysvideo

Robert Steele: ITNJ Judicial Commission on Human Trafficking and Child Sex Abuse (Pedophilia) Reflections on Child Sex Offender Ritual Holidays, & Videos

Arnold Schwazeneggerin avustaja pidätetty ihmiskauppaan sekaantumisesta

Yksi pedo-porukka eliminoitu: 510 ihmistä pidätetty Kaliforniassa

27.1.2018:

Pakistanissa harkitaan pedofiilien julkista hirttämistä

24.1.2018:

Erityisesti yrittäjille ja ilmiantajille tiedoksi: Intelin prosessorin avulla sinusta voidaan tehdä köyhä pedofiiliterroristi

Päivitys 18.12.2017:

Joulunalusfaktaa: Ostamalla Disneyn tuotteita tuet lasten hyväksikäyttöä ja pedofiliaa – Myös WikiLeaksin materiaali todistaa: Hollywoodia johtaa kieroutunut eliitti

Päivitys 21.11.2017:

Nobelin rauhanpalkinnon kandidaatti 2017 Robert David Steele:

Kirja nyt netissä ilmaiseksi:

Pedophilia & Empire: Satan, Sodomy, & The Deep State – Chapter 1: Introduction to Pedophilia – The Mental Disorder and the Child Sex Abuse Crime

Thefreethoughtproject 15.11.2017: Congresswoman: Taxpayers Have Paid MILLION to Silence Sexual Abuse Victims of Congress members Kansanedustaja: Veronmaksajien rahoista on maksettu miljoonia dollareita kansanedustajien harjoittaman seksuaalisen väkivallan uhreille

Päivitys 29.8.2017:

Hakukone jonka kautta löydät teollisuuden piilottamaa ja sensuroimaa tietoa (myös tästä) aiheesta:

http://goodgopher.com/SearchResults.asp?query=pizzagate&pr=GG

Päivitys 16.8.2017:

Pizzagate.com -sivusto on todennäköisesti hakkereiden kynsissä. Perehdy aiheeseen, niin tiedät miksi.

Yournewswire 2.7.2017: NBC: Hillary Clinton Threatened Staff Over State Dept. Pedo Ring Story Hillary uhkaili henkilökuntaansa pedofiilikohuun liittyen (jossa hän siis itse on mukana)

Yournewswire 15.8.2017: Male Prostitute Found Murdered At Home Of Clinton Aide Prostituoitu mies löytyi murhattuna Hillaryn avustajan kotoa

Oma Pizzagate-uutisointimme alkoi tästä.

Päivitys 5.8.2017:

Yournewswire3.8.2017: Justin Bieber: Pedophiles Run The ‘Evil’ Music Industry Justin Bieber: Pedofiilit pyörittävät musiikkiteollisuutta

Päivitys 17.7.2017:

Avtivistpost 16.7.2017: Child Sex Trafficking in the US is Exploding, Govt Admits They Aren’t Stopping It Lapsikauppa Yhdysvalloissa räjähtää, viranomaiset antavat sen jatkua

Päivitys 10.5.2017:

Yournewswire 30.4.2017: Former Navy SEAL: 3000 Elite Pedophiles Arrested – Media Silent

Activistpost 8.5.2017: Colossal Pedophile Ring Busted, 900 Arrests, 300 Kids Saved — Corporate Media Ignores It

Neonnettle 30.4.2017: Pedofilian on vahvistettu olevan pääsyvaatimus johtaviin asemiin yhteiskunnassa

Päivitys 19.4.2017:

Neonnettle 19.4.2017: Pedogate: Two of trey Gowd's investigators vanish amid pedophile investigation

Päivitys 15.4.2017:

Anonews 13.4.2017: Human Trafficker Admits To Killing Over 400 Children In Video Confession

The Star 12.4.2017: More than 100 UN peacekeepers ran a child sex ring in Haiti. None were ever jailed

Ilta-Sanomat 7.4.2011: Lestadiolaiset myöntävät seksuaaliset hyväksikäytöt

Päivitys 5.4.2017:

Veteran Navy Seals Launch Operation To Bust Pedophile Rings

Dr Phil canceled after exposing elite pedophile ring on tv show

Breeder Babies, Satanic Child Trafficking Exposed by Former Hollywood Insider- Jon Robberson Interview

Päivitys 2.4.2017:

Pedofiili-Podesta haluaa immuniteetin Hillaryä vastaan todistamisesta

Montanan roomalaiskatolinen seuraskunta vararikkoon pedofilia-korvausten vuoksi

John Podesta Requests Immunity For Testimony Against Hillary Clinton

Read more at: http://www.neonnettle.com/news/2014-john-podesta-requests-immunity-for-testimony-against-hillary-clinton
© Neon Nettle

Päivitys 29.3.2017:

Theeventchronicle 27.3.2017: First Democrat Official Tied To Elite Pedophile Ring Pleads Guilty (VIDEO)

Päivitys 20.3.2017:

Neonettle 19.3.2017: Bush antoi presidenttinä ollessaan potkut agenteille, jotka tutkivat Pedogatea

Neonettle 18.3.2017: Kansanedustaja lupaa saada vastuuseen eliittipedofiilit

Kaksi Clintoneita ja pedofiliaa tutkinutta tapettu:

Päivitys 19.3.2017:

Pizzagate mielenosoitus Washingtonissa 25.3.2017:

 

Päivitys 14.3.2017:

Titus Frostin Pizzagate osa 3:

Yle: Jehovan todistajat eivät muuta tuhatvuotista sääntöään, joka jättää pedofiilin ilman rangaistusta

Päivitys 2.3.2017:

Ivanka Trump: Dad Is Destroying DC Pedo Network

Watching Pizzagate Researchers Get Sandy Hooked

Päivitys 27.2.2017:

25.000 dollarin palkkio nostettiin 50.000 dollariin! Todista väitteet muun muassa Hillary Clintonin lasten hyväksikäyttöön sekaantumisesta vääriksi - Wikileaksin dokumentit tukena

Päivitys 24.2.2017:

Trump piti lehdistötilaisuuden 23.2: Ihmiskauppa kuriin ( = Pizzagate )

Koottuja uutisia aiheesta tässä

Dailymail 18.2.2017: Sir Edward Heath WAS a paedophile, says police chief: Astonishing claim is made that the former PM is guilty of vile crimes 'covered up by the Establishment' 

Päivitys 21.2.2017:

Neonettle 19.2.2017: High profile pedophiles arrested Isokenkäisiä pedofiilejä pidätetty

Yournewswire 19.2.2017: DHS Insider: CIA And Mossad Behind DC Pedo Ring Demokraattipuolueen ilmiantaja: CIA ja Mossad (Israel) Washingtonin pedofiiliringin takana

Pedogate: High-Profile Pedophiles Arrested In Latest Pizzagate Arrests

Read more at: http://www.neonnettle.com/features/738-pedogate-high-profile-pedophiles-arrested-in-latest-pizzagate-arrests
© Neon Nettle

Päivitys 16.2.2017:

Lisää Pizzagate-pedofiilien pidätyksiä? FBI pidättänyt jo poliitikkoja, ja ratsaa nyt pizzaravintoloita ja adoptiotoimistoja

Titus Frost update:

Päivitys 12.2.2017:

12.2.2017: 25.000 dollarin palkkio: Todista väitteet Hillary Clintonin lasten hyväksikäyttöön sekaantumisesta vääriksi - Wikileaksin dokumentit tukena

Davidicke 11.2.2017: Elijah Wood: Hollywood Is Run By A Powerful Elite Paedophile Ring Hollywood tähti sanoo: Hollywoodia pyörittävät vaikutusvaltaiset pedofiilit

ABC 12.2.2017: 108 arrested in Illinois in sex sting; 752 arrested across US 752 pidätetty Yhdysvalloissa poliisin "seksi-operaatiossa"

Päivitys 8.2.2017:

Yle 6.2.2017: 4 444 uhria – Australian katolisen kirkon lastenhyväksikäytön laajuus paljastui

Freethoughtproject 1.2.2017: Massive Child Sex Ring Busted in CA — 474 Arrested, 28 Children Saved

Päivitys 4.2.2017: Miksi viranomaiset eivät ole tutkineet Pizzagate -pedofiiliskandaalia?

Wikileaks twiittasi 17. tammikuuta:

https://twitter.com/wikileaks/status/821595404500430848

https://file.wikileaks.org/file/FBI-pedophile-symbols.pdf

Poikkeuksellisesti yhdysvaltalainen CBS näytti tämän (suomenkielinen tekstitys rattaasta):

Päivitys 15.1.2017:

15.1.2017: Tamperelaisen päiväkodin pedofiilijohtaja Meginness ja hänen poikansa saivat tuomion lapsipornon hallussapidosta

15.1.2017: One Hundred Children Accuse UN Peacekeepers Of Rape Sata lasta syyttää YK:n rauhanturvaajia raiskauksista

Päivitys 31.12.2016:

Linkki: Uutisia katolisten pappien lasten hyväksikäyttöön liittyen tässä (Kooste maailmalta, kymmeniä uutisia).

Washingtonexaminer 29.12.2016: California Democrats legalize child prostitution Kaliforniassa lapsiprostituutio laillista 1.1.2017 alkaen

Dailymail 8.8.2016: Poliisipäällikkö: Emme voi millään pidättää kaikkia pedofiilejä, heitä on niin monta

Päivitys 26.12.2016:

New York Times on poistanut palvelimeltaan kirjoituksensa Pedofiiliskandaalista viime kuussa Norjassa (Todennäköisesti N.Y.T. ei halua levittää tietoa aiheesta)

Suomalaisista medioista aiheesta kirjoittivat ainakin IL, IS, AL, MTV, SK, ESS, Lapin Kansa, Savon Sanomat, KSML, Kaleva, Ilkka ja Pohjalainen, joista Ilkka ja Pohjalainen ovat päättäneet poistaa artikkelin palvelimeltaan. Noilla kahdella aihetta "salailevalla" lehdellä tuntuu olevan sama omistajakin. Tutkimme aihetta.

New York Times 4.5.2014: Young Blood May Hold Key to Reversing Aging Nuori veri avain vanhentumisprosessin hidastamiselle

Päivitys 25.12.2016:

New Scientist 15.11.2016: Blood from human teens rejuvenates body and brains of old mice Teinien veri nuorentaa koehiiriä

Titus Frostin päivitysvideo Pizza-pedogate tässä.

Näyttää siltä että pedofiilien pidätykset alkavat, kun pedifiiliskandaaliin itse sekaantunut Obama ei voi ketään enää armahtaa, eli kun Trump astuu virkaan 20.1.2017

Päivitys 13.12.2016:

Wikipedia lukitsi Pizzagate-wikileaks-sivun tiedot. Sitä ei voi päivittää tai korjata! Nyt he ovat todella peloissaan, tämä aihe alkaa levitä ja kasvaa!

Päivitys 12.12.2016:

Dailymail 6.3.2016: British royalty dined on human flesh [already] 300 years ago (Brittikuningashuoneessa söivät ihmislihaa jo 300 vuotta sitten)

Former FBI Chief Exposes “Illuminati, Satanism, Pedophile Rings” (Entinen FBI-pomo paljastaa Illuminatin, saatananpalvonnan ja pedofiiliringit)

Etelä-Korean presidentti joutui eroamaan, syytteitä tulossa - harrasti muun muassa saatanan palvontaa

Iltalehti 12.12.2016: Uusikaarlepyyläisen koulun rehtori tänään käräjäoikeudessa kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä